Tuesday, April 15, 2008

Poziv na Tribinu


Postovani Citaoci,

Pozivamo vas na otvorenu tribinu:

60 GODINA RATA U PALESTINI

Razgovor o korenima rata, palestinskoj svakodnevici, globalnom kontekstu sukoba i perspektivama za budućnost regije

SVEČANA SALA FILOLOŠKOG FAKULTETA,
U PETAK, 18. APRILA, U 17:30 h

Govore:
Redakcija „Pobunjenog uma“ i gost, studentski aktivista iz Palestine

6 comments:

Frank Partisan said...

Comradely greetings.

Lune said...

Da *obnovimo* gradivo, imperijalizam, je stavio sapu na Suecki kanal, Naser ih je jedno vreme upristojio, vezano za rukovanje kanalom. Ali Jevrejsko *konacno pitanje* je visilo nad glavom...postali su cuvari i garanti americkih interesa,kako se to kaze u regionu.. naravno engleska je prisutna, ali pitaju se Americki Jevreji..investitori..Palestince su oterali, pouceni sobom i Hitlerom..! a to je *zarazna bolast*

Lune said...

Ovih dana, iz pojasa Gaze ispaljeno je 20 raketa na teritoriju Izraela.Mediji, na zalost i mediji Srbije..javili su da su to uradili *Palestinski ekstremisti*..naravno uz saznanje ko je vlasnik medija nije ni cudo. Od mene licno, pozdrav Palestinskim borcima za slobodu, ne samo njima, svim borcima sveta u borbi protiv americkog fasizma-imperijalizma veliki pozdrav !

Lune said...

U sirem pojasu tla po kome je orcao na konju i vitlao sabljom...Lorens od Arbije, glumeci zljubljenika pustinje..nakon propasti Otamanskog carstva, Englezi i ostala *imperijalna sila*..otcepili su od Iraka deo teritorije..danasnji Kuwait, bio je *zakupljen* na 99. godina..*vernosti*, ostatak *nepocudne* drzave Iraq, nemilice cerupaju danas..opasna zemlja, nisu mogli da se cesu za naftu *gratis* pa su napali, podrzava ih u napadu i *burzoazija Srbije*..to su teroristi, a ne patriote u Iraqwu.

Lune said...

Nema sumnje, posle 60 godina..u demokratskom svetu i srpskoj stampi Palestinci su i dalje..Teroristiu...da li se neko sekira zbog toga ? Nije redak slucaj da se i YU partizani iz Drugog svetskog rata blate. A znamo da se sloboda ne dobija, ne poklanja..ona se uzima, otima !!!

Lune said...

Zemlja Izrailjska..je za dva dana ubila oko 300 palestinaca, pod nos svetu potura svoju nesrecu iz Drugog sv rata, a od svog nastanka radi slicne stvari.......*Pomraceni Um* je na sceni u Izraelu !